Vroege echo

Bij een vroege echo kijken we of de zwangerschap in de baarmoeder zit, of het een eenling of meerling is en of het hartje klopt.

Wat houdt deze echo in?

Het kan zijn dat je verloskundige je al vroeg in de zwangerschap heeft verwezen om een vroege echo te laten maken.

Bij een vroege echo kijken we of de zwangerschap in de baarmoeder zit, of het een eenling of meerling is en of het hartje klopt. Daarnaast kijken we of de baarmoeder en eierstokken er normaal uit zien.

Het is mogelijk om deze echo vanaf 6 weken te maken. Echter is ons advies om dit vanaf 7 weken te doen, omdat we dan meer duidelijkheid kunnen geven over de vitaliteit van de zwangerschap. Houd er rekening mee dat alle echo’s voor 10 weken inwendig worden gemaakt, omdat je op die manier de zwangerschap het beste in beeld kunt brengen.

Indien er een indicatie voor deze echo is en je verloskundige je hiervoor heeft verwezen, wordt de echo vergoed door de verzekeraar.

Indien dit niet het geval is en je toch graag langs wilt komen voor een vroege echo is dat altijd mogelijk. Echter, dan dien je de kosten voorafgaand aan het onderzoek zelf te betalen.

Praktisch

Deze echo maken we het liefst vanaf 7 weken zwangerschap. Je kunt verwezen worden door je verloskundige, maar je mag ook zelf contact met ons opnemen.

Duur

De echo duurt ongeveer 15 minuten.

Plan je bezoek

Zorg ervoor dat je voorbereid naar je afspraak gaat. Alle informatie voor je bezoek vindt je hier.