Informatie m.b.t. jouw afspraak bij Sicht

Hieronder vind je belangrijke informatie met betrekking tot jouw afspraak bij Sicht. Deze graag goed doornemen.

Gegevens

Mochten wij nog niet in het bezit zijn van al jouw gegevens (BSN, verzekering, adres, etc.), dan ontvangen wij deze graag z.s.m. van jou. Dit kan je doorgeven door hier te klikken.

Wie mag er mee naar de echo?

Bij een medische echo is je partner of een andere volwassene van harte welkom.
Kinderen kunnen helaas niet mee naar een medische echo. De duur van deze echo’s is vaak iets langer en worden gemaakt in een donkere kamer. Ervaring leert dat dit voor kinderen vaak te lang en spannend is en dat zij na een paar minuten onrustig worden. Hierdoor kan de echoscopiste afgeleid worden of de aandacht van de ouders in spé gaat naar het aanwezige kindje i.p.v. de echo.

Bij een pretecho zijn kinderen of andere familieleden natuurlijk van harte welkom.

Verwijsbrief

Voor de 13-wekenecho ontvangen wij de verwijzing digitaal van degene die jou gecounseld heeft. Voor alle overige medische echo’s ontvangen we graag een verwijsbrief van jouw zwangerschapsbegeleider. Je kunt de verwijzing meekrijgen op papier of je verloskundige/arts kan hem ons digitaal toesturen.

Volle of lege blaas?

Bij een echo vóór 15 weken graag met een gevulde blaas komen. Zo kan bij een buikecho je baarmoeder en kindje beter in beeld worden gebracht. Een blaas is voldoende gevuld wanneer je ca. 1 uur voor een afspraak niet plast.

Wat doen we bij een pretecho?

Bij een pretecho kun je je ongeboren kindje bewonderen in kleur en met diepte (3D/4D). De echoscopist zoekt daarbij niet actief naar afwijkingen. Genieten van de echo staat voorop. Mocht zij toch iets signaleren, dan krijg je dit uiteraard wel te horen.

Betaling pretecho’s

Pretecho’s worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Betaling kun je bij ons alleen per pin of creditcard voldoen.

Echofoto’s en -filmpjes

Je krijgt bij ons de echofoto’s en -filmpjes digitaal via een Tricefy-link naar je telefoon mee naar huis. De link blijft drie maanden beschikbaar voor downloaden, dus zorg dat je voor die tijd de beelden hebt gedownload. Hiervoor kan je de Tricefy-app downloaden op je telefoon.
Natuurlijk krijg je ook een of meer geprinte foto’s van ons mee.

 

Indien de assistente niet meer aanwezig is ten tijde van jouw afspraak, dan kun je plaatsnemen in de wachtkamer en komt de echoscopiste je halen voor de afspraak.